Blog

Burs Komitesi

  • 29 Mayıs 2019
Burs Komitesi

Burs Kulübü toplumun ve gençliğin sorunlarına duyarlı, yaşama ve kimliğini biçimlendiren kuruma borcunu ödemek isteyen bir grup insanın bir araya gelmesiyle 1983 yılında yaşama merhaba dedi. Kuruluşundan itibaren BALEV çatısı altında çalışmalarını sürdüren Burs Kulübümüz 1983 – 1995 yılları arasında okulumuzda öğrenim gören birçok öğrenciye yemek ve kitap yardımında bulunmuş ayrıca üniversiteye hazırlanan öğrencilerin dershane ücretlerini karşılamıştır. 1988 yılından itibaren de hem BAL’da öğrenim gören, hem mezun olup çeşitli üniversitelere dağılmış öğrenci ilerimize burs vermektedir.

BALEV Bursiyerleri Nasıl Seçilir?

  • Bornova Anadolu Lisesi 9, 1 O, 11, 12. Sınıf öğrencileri ve BAL mezunu üniversite öğrencileri Burs Kulübü Bursiyer seçimlerinde önceliklidir ancak BAL mezunu olmayan öğrenciler de BALEV Bursu’ndan faydalanabilmektedir.
  • Burs başvuru formları her yıl 15 Ağustos – 15 Eylül tarihleri arasında dağıtılır. Formlar BALEV Binasından şahsi olarak alınır ve geri getirilir.
  • Öğrenci; burs almaya hak kazansa dahi her yıl yeniden başvurmak ve belgelerini yenilemek zorundadır.
  • Burslar, objektif kriterlerle seçim yapan BALEV Burs Kulübü Komitesi tarafından değerlendirilir. Gerekmesi halinde öğrencilerle iletişim kurulur, ev ziyaretleri yapılır ve ailesiyle tanışılır. Ekim ayı sonunda burs almaya hak kazanan tüm öğrencilerden banka hesap numaraları alınır ve 1 O ay boyunca belirlenmiş olan günde hesaplarına yatırılır.
  • Maddi durum, yetimlik, öksüzlük ve boşanma BALEV Bursunun başlıca kriteridir. Başarı ikinci sırada gelir ancak bursiyer öğrencinin notlarında düşme görülürse, formlar tekrar değerlendirmeye alınır.
  • BALEV Bursunu alan her öğrenci aksi bir durum olmadıkça üniversiteden mezun olana kadar tarafımızca desteklenir, ancak karşılıksız alınan BALEV Bursu bir gönül borcudur.
  • BALEV Burs Kulübünün destekçileri BAL’dan geçmiş ağabey, abla ve onların aileleridir. Alınan burs kaynağını öğrencilere iletme yolunda BALEV Burs Kulübü sadece bir köprüdür.

AĞABEY – ABLA SiSTEMi

Ağabey- Abla sistemi, BALEV Burs Kulübü Komitesi’nin burslu öğrenci sayısına göre görev paylaşımını esas alır. Bu kişiler:

  • Öğrencilerin sosyal gelişimi ve psikolojik ihtiyaçları doğrultusunda etkinlikler düzenleyebilir.
  • Gerektiğinde öğrenciler adına okul yönetimi ile görüşebilirler.
  • Bursiyerler arasından üniversite öğrenimine devam eden öğrencilerle, kendilerinden küçük kardeşleri arasında iletişim sağlayabilirler.
  • Aile ziyaretleri gerçekleştirirler.
  • BALEVİ ‘nde kalacak öğrencilerin belirlenmesinde etkin rol oynarlar.

AiLELERE YAPILAN ZİYARETLER

Bu ziyaretlerde amaç öğrenciyi, ailesini ve yaşadığı ev koşullarını gözlemlemek ve gerekmesi halinde elimizden gelen desteği verebilmektir. Öğrencilerin zaman zaman geçirdikleri sıkıntılar, sınav döneminde yaşadıkları endişeler bu komite tarafından gözlemlendiğinde kendilerine yardımcı olabilecek bir rehberlik servisi ya da psikiyatr sağlanması konusunda destek verdikleri gibi, eksik olduklarını düşündükleri dersler için de BALEV işbirliğiyle özel öğretmen takviyesi yapılmaktadır.

Eğitim Gönüllüsü Olarak Sizler;

  • Öğrenimine destek sağladığınız öğrencinin BALEV Burs Kulübü için doldurmuş olduğu formlar tarafımızca adresinize yollanır. Bu formlarda öğrencinin aile gelir belgesi, kendi başarıları belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, evde bulunan kişi sayısı bulunur ve kendisini tanıttığı bir mektupla bilgi sahibi olursunuz.
  • Öğrencinizin de istemesi halinde kendisiyle birebir iletişim kurabilir, mezun olana kadar destekçisi olabilirsiniz.
  • Üniversite öğrencileri öğrenim gördükleri dallarda staj yapmak isterlerse, yardımcı olabilirsiniz.

BURS KATEGORiLERi:

BALEV bursları iki ayrı kategoride verilmektedir.

  1. Eğitim Bursu: Bu burs kategorisinde BALEV tarafından her yıl tutarı belirlenen üç ayrı eğitim bursu (ortaöğretim, aile yanında üniversite, aileden uzak üniversite) eğitimlerine katkı olarak öğrencilerimize verilir.
  1. Tam Eğitim Bursu: Bu kategorideki burslarımız şehir dışından BAL’a okumaya gelen ortaöğrenim-üniversite öğrencileri içindir. Ülkenin her yerindeki öğrencilerin özgür bir ortamda kaliteli eğitimden pay alabilmeleri amacıyla onların BALEYİ ya da başka bir kurumda BARINMA ihtiyaçları için kullanılır. Bu kategoride burs vermeyi arzulayanlar bir öğrencinin barınma bedelini karşılamış olacaktır.